Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi: Függvények, hozzárendelés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
485
A feladat:Gondoltam egy egyenesre.Mi lehet a hozzárendelési szabály,ha ez az egyenes áthalad a megadott pontokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS, #matematika #házifeladat #függvények #hozzárendelés
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az y=mx+b egyenes egyenletébe a megadott pontokat behelyettesíted és megoldod az egyenletet m-re és b-re.

a, f(x)=mx+b

I. `-2=0*m+b` `to` `b=-2`

II. `-1=1*m+b`

`-1=x-2` `to` `m=-1+2=1`

Az egyenes egyenlete:

`f(x)=x-2`

b, g(x)=mx+b

I. `1=3*m+b`

II. `3=4m+b`

II. - I.:

2 = m

I. `1=3*2+b` `to` `b=1-6=-5`

Az egyenes egyenlete:

`g(x)=2x-5`

c, `h(x)=mx+b`

I. `11=-4m+b`

II. `13=-6m+b`

II. - I.:

2 =-2m

m = -1

I. `11=-1*(-4)+b` `to` `b=11-4=7`

Az egyenes egyenlete:

`h(x)=-x+7`

d, `i(x)=mx+b`

I. `-5=-2*m+b`

II. `3=2*m+b`

I. + II.:

`-2=2b`

b =-1

I. `-5=-2*m-1` `to` `m=(-5+1)/(-2)` = 2

Az egyenes egyenlete:

`i(x)=2x-1`
0