Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
500
Két matchbox van egy asztalon. A 40 gramm tömegű egy helyben áll, míg a 60 gramm tömegű 20 méter/perc sebességgel nekiütközik szemből, és megáll. Mekkora sebességgel indul el a 40 grammos autó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Lendületmegmaradás:

`m_1*v_1+m_2*v_2=m_1*u_1+m_2*u_2`

`m_1`=40 g

`m_2` = 60 g

`v_1` = 0

`v_2` = 20 `m/("min")`

`u_1` = ?

`u_2` = 0

`40*0+60*20=40*u_1+60*0`

`u_1` = `(40*0+60*20)/40` = 30 `m/("min")`.
0