Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segiteni ezekben a tételekben?

399
1, Egy vállalkozás a növekedése miatt saját rendszergazda foglalkoztatása mellett dönt. Olyan helyiséget szeretnének számára biztosítani, ahol a javítási és karbantartási feladatok szakszerűen elvégezhetők. Fejtse ki, hogy milyen munkakörnyezetet és környezeti feltételeket célszerű a helyiségben kialakítani, illetve milyen eszközökkel és szerszámokkal célszerű a javítóműhelyt felszerelni!

2, Mutassa be a Neumann-elvű számítógépek felépítését, alapvető működésüket! Sorolja fel az alaplapi komponenseket, azok feladatát, típusait és jellemzőit! Milyen alaplapi kiépítettséget ajánlana egy olyan felhasználónak, aki virtuális gépeket is szeretne futtatni a számítógépén?

3, Milyen számítógép konfigurációt ajánlana egy CAD/CAM tervezéssel és modellezéssel, valamint egyéb grafikai munkákkal foglalkozó vállalkozás számára? Milyen típusú perifériákat tartana szükségesnek ilyen típusú tevékenységek végzéséhez? Mutassa be őket, jellemezze paramétereiket, csatlakoztatási lehetőségeiket!

4, Osztályozza és hasonlítsa össze a különböző háttértárakat! Mutassa be röviden tárolási elveiket, jellemző tárolási kapacitásaikat! Milyen csatlakozási felületek használhatók az egyes tároló típusokhoz? Milyen meghajtó típust ajánlana egy olyan felhasználónak, aki szeretné laptopjának működését felgyorsítani, valamint a rendszerindítás idejét lecsökkenteni? Milyen karbantartási feladatok tartozhatnak az egyes háttértár típusokhoz?

5, Egy 100+ főt foglalkoztató egészségügyi intézmény szeretné modernizálni informatikai rendszerét és ezzel együtt egy új szerver helyiséget kialakítani. Az intézmény több szerver számítógépet is használ különböző célokra. Hogyan biztosítaná a helyiségben elhelyezett szerver gépek és az egyéb hálózati eszközök minél nagyobb fokú rendelkezésre állását és biztonságát? Milyen eszközzel tudná biztosítani, hogy a különböző szerverek egyetlen konzolról és kijelző használatával legyenek menedzselhetők? Milyen megoldást tudna javasolni a szerverek számának, és ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentésére?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
informatika, érettségi, sos
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

2
Hello ha minden igaz akkor a februári irodai informatikus vizsgához kell neked igaz??? Feltételezem az összes többi meg van neked ha megkaphatnám azokat nagy lenne persze cserébe el küldöm ezeket mert ezek meg vannak csak dobj egy e-mail címet!!!
0

Ha valakinek megvannak kidolgozva a tételek, akkor kérem küldje át [email protected] e-mail cimre
0