Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Csatoltam képet.
5-os feladat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha `90` fa kerül az út mellé és `3` sor van, akkor:
`3x = 90`
`x = 30`
`bb"Tehát 30 fa kerül egy sorba."`

Ha `90` fa kerül az út mellé és `2` sor van, akkor:
`2x = 90`
`x = 45`
`bb"Tehát 45 fa kerül egy sorba."`

Ha 8 méter a fák közti távolság (és a fák kiterjedése elhanyagolható), akkor:
`30 xx 8 = 240` `=>` `bb"Az eleső esetben 240 méter hosszú lesz a fasor."`
`45 xx 8 = 360` `=>` `bb"A második esetben 360 méter hosszú lesz a fasor."`
0