Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
1.) Két szám összege 2/3 különbsége 3/4. Melyik ez a két szám?

2.)Három szám közül Két - két szám összege 6, 8 és 10. Melyik ez a három szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)

`x+y=2/3`

`x-y =3/4`

Összeadva a két egyenletet: `2x=17/12 Rightarrow x=17/24, y=3/4+17/24=35/24`

2)

`x+y=6`

`x+z =8`

`y+z = 10`

Vonjuk ki a másodikból egyenletből az elsőt: `z-y=2 Rightarrow z=y+2`, majd ezt beírva a harmadik egyenletbe `2y+2=10 Rightarrow y=4` így kapjuk a harmadik egyenletből, hogy `z=6`. Ezeket felhasználva vagy az első vagy a második egyenletből: `x=2`
0