Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS ! nagyon fontos lenne mert holnap TZ lesz!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Ádám ma kétszer annyi idős, mint Éva. 10 éve háromszor annyi idős volt. Hány évesek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekem kijött de lehet nem jó. Az van hogy Éva 20 Ádám pedig 40 éves. Jól csináltam???
0

Éva életkora ma: `x`. Ádám életkora ma: `2x`.
Éva életkora 10 évvel ezelőtt: `x-10`. Ádám életkora 10 évvel ezelőtt: `2x-10`.

A szöveg szerint:

`3(x-10) = 2x-10`

`3x-30 = 2x-10 \text{/}+30;-2x`

`x = 20`

Tehát Éva 20 éves ma, Ádám pedig 40.
0