Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
332
Sziasztok. Csatolok képet, előre is köszönöm annak aki segít.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Nagyon fontos lenne hogy le tudjam ellenőrizni, már megcsináltam a feladatokat, de holnap dolgozatot írok, és szeretném tudni hogy jól csináltam e meg a feladatokat.
0

1,

200 g oldatban van 40 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/200*40` = `ul("20 g")` oldott anyag.

2,

300+90 = 390 g oldatban van 90 g cukor

100 g oldatban van `100/390*90` = 23,08 g cukor

A cukoroldat `ul("23,08 tömeg%-os")`.

3,

300 g oldatban van 30 g oldott anyag, akkor 300-30= `ul("270 g")` oldószer.

4,

150 g oldatban van 30 g jód, akkor 150-30 = `ul("120 g")` alkohol van benne.

5,

Az oldat 18 tömeg%-os:

100 g-jában van 18 g só

500 g oldatban van `500/100*18` = 90 g só

Az oldathoz szükséges `ul("90 g")` só és 500-90 = `ul("410 g")` víz.

6,

Az eredeti oldat

100 g-jában van 15 g oldott anyag

300 g-jában van `300/100*15` = 45 g oldott anyag

Hozzáöntjük a 100 g vizet

300+100 = 400 g oldatban van 45 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/400*45` = 11,25 g oldott anyag

A készített oldat `ul("11,25 tömeg%-os")`.

7,

Ha még nem volt szó a keverési egyenletről, akkor:

I. oldat:

100 g jában van 15 g oldott anyag

200 g oldatban van `200/100*15` = 30 g oldott anyag.

II. oldat:

100 g-jában van 20 g oldott anyag

300 g oldatban van `300/100*20` = 60 g oldott anyag

Összeöntjük

200+300 = 500 g oldatban van 30+60=90 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/500*90` = 18 g oldott anyag

Az összeöntött oldat `ul("18 tömeg%-os")`.

Ha már volt szó a keverési egyenletről, akkor:

`200*15+300*20=(200+300)*x`

`x=(200*15+300*20)/(200+300)` = 18.
0