Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenletet kell csinálni belőlük.

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
x1=7
x2=4

Ennyit adtak meg nekünk. Ebből kellene egy olyan másodfokú egyenletet csinálni, aminek ezek a megoldásai. Próbáltam visszafelé megoldani a másodfokú képletből, de nem sikerült. Kérem, aki tudja, a megoldást szánjon meg vele, hogy megosztja velem a tudását. Előre is köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`(x-7)(x-4)=0`

`x^2-11x+28=0`
0

Tegyük fel hogy x1=5 x2=8

(x-5)*(x-8)=0

x^2-8x-5x+40=0

x^2-13x+40=0

Ez így akkor jó?
0