Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Határozzuk meg a 10cm sugaru körbe irható, szabályos 8szög kerületét, területét. Válaszokat előre is köszönöööm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=r*2*sin \ (180°)/n=10*2*sin \ (180°)/8=color(red)(7,65 \ cm)`

`K=n*a=8*7,65=color(red)(61,22 \ cm)`

`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(8*7,65^2*cot \ (180°)/8)/4=color(red)(282,57 \ cm^2)`
1