Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális folyamatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Sziasztok! Köszönöm előre a segítséget. Képet csatoltam :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

1991. január az a t=25-nek felel meg (2 év=24 hónap+1 a január)

`E=500*1.056^(25)` `approx` 1952

b,

`500*1.056^t=3000`

`1.056^t=3000/500` = 6

`t=(lg6)/(lg1.056)` = 33.

Az indulástól számított 33. hónap. 24 hónap lesz 1990. december + 9 hónap az 1991. szeptemberre lesz 3000 új megbetegedés.
1