Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódási erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
368
Segítsen valaki a fizika házibsn!
Mekkora úton képes megállni egy 90 km/h-ás sebességgel haladó autó, ha a súrlódási együttható 0,6 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 90 `(km)/h` = 25 `m/s`

`F_f=F_s` (A fékező erőt a súrlódási erő biztosítja)

`mu*cancel(m)*g=cancel(m)*a` `to` `a=mu*g` = `0.6*10` = 6 `m/s^2`

`v_0=a*t` `to` `t=v_0/a`

`s=v_0*t-a/2*t^2` = `v_0^2/a-v_0^2/(2a)` = `v_0^2/(2a)` = `25^2/(2*6)` = `52.08dot(3)` m.
0