Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudná pontosan kiszámolni ezeket a fizika feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Fizika
442
Mennyi munkát kell végezni ahhoz,hogy egy 4kg tömegű testet vízszintes felületen 3 m/s sebességre 2m úton gyorsítunk fel,ha a felület és a test közötti súrlódás együtthatója 0,3?

Egy erőmérő rugóját 5cm-rel megnyújtottuk.
Mekkora munkát végeztünk közben,ha a nyújtás végén az erőmérő 50 N nagyságú erőt jelent?

Egy fiú megmérte ,hogy maximum 800 N nagyságú erővel képes megnyújtani egy expandert.
Mekkora munkát végzett a fiú,ha az expander rugóállandója 4000N/m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

Munkatételt kell alkalmazni

`W=1/2*m*v^2+m*g*μ*s=1/2*4*3^2+4*2*0,3*10=42J`

`2.`

`Δl=5=0,05m`

`D=F/(Δl)`

`W_D=1/2*D*Δl^2=F/(Δl)*Δl^2=1/2*F*Δl=1/2*50*0,05=1,25J`

`3.`

`Δl=F/D`

`W_D=1/2*D*Δl^2=1/2*D*(F/D)^2=1/2*(F^2)/D=1/2*(800^2)/(4000)=80J`
Módosítva: 3 éve
1