Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Benjamin115, te milyen iskolába jársz?

339
Figyelem egy ideje az itteni tevékenységet és úgy látom elég hatékonyan működik az oldal. A címben olvasható a fő kérdésem, mivel úgy látom, hogy neked hozzászólási kényszered van, erre biztosan válaszolsz.
Azért kérdezem, mert amennyi sületlenséget te itt összehordasz, attól (de cáfoljatok meg, ha tévedek) az ember haja az égnek áll. Mintha nem erről a bolygóról válaszolnál, vagy nem értenéd a kérdést.
- A válaszaid néha olyan körmondatok, afféle nesze semmi, fogd meg jól.
- egy deciliter már elég régóta 100 köbcentiméter, nem pedig ezer, ezt jól jegyezd meg, és a kocsmában se csodálkozz.
- 666 %-os hatásfok nincs, ne találd már fel a perpetuum mobile-t. Ha lenne, akkor nem siránkoznék a fűtés miatt, amivel jó ha 70-80 %-ot ki lehet hozni. De 100 %-nál semmiképpen ne legyen több.
- "a gömb átmérőjének a sugarának a..." most akkor átmérőjének vagy a sugarának? vagy nem tudod mi a különbség?
- olyan kémiai kifejezéseket írsz le (vinil-etilén, dikálium-dikróm-heptoxid, savas szulfát) amilyenek nincsenek.
- Egy nap alatt sikerült 7 évet öregedned, egyszer még 15 éves voltál, most meg 22, hogy rohan az idő...
- "Matematikából, Fizikából, Kémiából jó vagyok." Ez áll a profilodnál. Na ezt sürgősen töröld, mert ebből kb egyik sem igaz.
- Az önmagában nem baj, ha rosszul tudsz valamit, de ne verd nagydobra, mert egyrészt kiröhögnek, ami nem annyira fáj, másrészt a kérdező ezt elfogadja válasznak és ezt tanulja, ezt írja a leckébe. Ez viszont már a kérdezőnek kellemetlen, ha a házi feladatra kap rossz jegyet. És ezzel még nincs vége a történetnek, mert a kérdező azt gondolja, hogy itt mekkora nyomorékok vannak, akik rosszul válaszolnak, na ide se jön többet.
- Ahogy látom még 1-2 éve általános iskolás feladatokat tettél fel kérdésként, ez igen nagy fejlődés lenne, ha most már egyetemi szintű kérdésekre tudnád a választ.
- Ez elsősorban nem a pontgyűjtögetésről szól, ide főleg a lecke miatt járnak az emberek, ha pontokat akarsz szerezni, játsszál a minecrafttal vagy mit tudom én mikkel játszanak mostanában a gyerekek.

Visszatérve a kérdésre: Ha valamilyen főiskolára/egyetemre jársz, akkor ez a tudás, amit te itt produkálsz, egyszerűen minősíthetetlen, én a helyedben nagyon csöndben maradnék és inkább csak olvasgatnám a válaszokat, abból talán tanulnál valamit (bár ezt is erősen kétlem).

Más is válaszolhat, vélemény-nyilvánítási szabadság van. De főleg Benjamin115 válasza érdekel, tehát hova jársz egyetemre?

Béla
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Benjamin115, Te, iskolába, jársz?
1
Általános iskola / Fejtörő

Válaszok

1
Örömmel látom, hogy végre született egy ilyen poszt is. Már kezdtem azt hinni, hogy egyedül csak én szörnyülködöm. Nem szeretek másokat ócsárolni, de amit a srác művel, az valóban minősíthetetlen. Egyetértek mindennel, amit leírtál, amatőr matematikuskodás, fizikuskodás meg kémikuskodás, és ezek a körmondatok....Én itt csak a matekkal foglalkozom, de ott is estig lehetne sorolni a stand-upba illő sületlenségeket: "háromszög szögeinek összege 360°". A kedvencem, hogy minden gúlás feladathoz ugyanazt a [math]pi [/math]-t tartalmazó képleteket és okoskodást írja, amik amúgy a gömbös dolgokra hajaznak, de még csak az sem lehet, mert ott 4/3-al nem pedig 3/4-el kell szorozni. "Sorolja fel azokat a 200-nál nagyobb..." erre leírja a 200-nál kisebbeket. "A trapéz szárainak hosszát a trapéz alapjának hosszának összege és az kiegészítő háromszög oldalainak hossza adja". Slussz poén, hogy a még jól leírt összefüggéseit is képtelen helyesen kiszálmoni, lemaradnak dolgok és rossz szinte minden eredménye. Ha csak a tudatlanság lenne, de ehhez párosul még a flegma-tahó megnyilvánulásai ha írnak neki, lásd pl. az emlegetett deciliteres feladat. Bónusz, hogy már lassan 2 éve itt van ahogy elnézem, de még most sem formázza a válaszait, nehezen olvasható kibogarászhatatlan asciimathbe vagy latex-ben ír mindent. Elszomorító, hogy többször is láttam, hogy ennek ellenére mégis az ő válaszát jelölik meg megoldásként, lásd, megint csak a hengeres feladat. Kazah és Bazsa fáradhatatlanul dolgoznak nap mint nap a rengeteg válaszukkal, hogy segítsenek mindenkinek, aztán jön egy ilyen benjámin jelenség, odahány valamit, és azt fogadja el válasznak a kérdező, sőt még meg is köszöni. Lehet kissé nyersen fogalmaztam én is, de 0-hoz konvergáló önreflexióval egyszerűen menthetetlen az ipse. Én abban is kételkedem hogy egyáltalán a saját válaszát elolvassa egyszer is beküldés után.
Módosítva: 1 éve
0