Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki segítene megoldani ezt a feladatot (hiányoztam óráról)?

Főoldal » Középiskola » Fizika
463
Milyen távol van egymástól az a két pontszerű test, amelyeknek töltése 10^-7 C és 2,5*10^-7 C és 0,12N erővel taszítják egymást? (4,33cm a megoldás)

HOL HIBÁZTAM?:
Fc=k*Q1*Q2/r^2 —> k=8,988*10^9 (ez mindig így van, ugye?) —> r^2=k*Q1*Q2/Fc=8,988*10^9*10^-7*2,5*10^-7=
=0,0002247
Ez gyök alatt=0,0149899967m=1.4cm

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektrosztatika, Coulumb erő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2`

`r=root()(k*(Q_1*Q_2)/F)` = `root()(9*10^9*(10^(-7)*2.5*10^(-7))/0.12)` = 0,0433 m = 4,33 cm

Igen, k mindig annyi.

Elfelejtetted elosztani az erővel. Az erő mindig legyen veled ;) :D
0