Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűsítés

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Egyszerűsítsük a következő kifejezéseket a valós változók megengedett értékeire.
a.)
`(4*(sin^2x-sin^4x))/(sin^2x)`


b.)
`(cos2x)/(cos-sinx)-sinx`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) ` \frac{4*(\sin^2x-\sin^4x)}{sin^2x} = \frac{4\cancel{\sin^2x}(1-\sin^2x)}{\cancel{\sin^2x}} = 4\cos^2x `

b) ` \frac{\cos2x}{cos x-sin x} - sinx = \frac{cos^2x-sin^2x}{cos x-sin x}- sin x = \frac{\cancel{(cos x-sin x)}(cos x + sin x)}{\cancel{cos x-sin x}} - sin x = cos x`
Módosítva: 3 éve
-3