Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika please.Köszönöm előre is

Főoldal » Általános iskola » Fizika
423
Kati 0,7m/s átlagsebességgel szokott hazasátálni a suliból.Menet ideje 20perc.Félúton van egy fagyizó.
A, Milyen messze lakik Kati a sulitól?
B, Milyen távolságra van a fagyizó?
C, Amikor fagyit vesz,a vásárlás és a lassabb séta miatt az átlagsebessége 0,5m/s lesz.Mennyi ideig tart ilyenkor Katinak az út második fele?
D, Mekkora sebességgel menjen az ikolából a fagyizóig,ha fagyit akar vennni,de 20perc alatt akar haza érni?
E, Mekkora Kati átlagsebessége a teljes úton,amikor fagyizni is szokott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
A, 20 perc * 0.7 m/s = 14 m
B, 14 m / 2 = 7 m
C, 14 m - 7 m = 7 m / 0.5 m/s = 14 perc
D, 14 m / 20 perc = 0.7 m/s
E, 14 m + 7 m = 21 m / 20 perc = 1.05 m/s
-1

Köszönöm!Csak egy kérdés,az A,pontig eljutottam(azt hiszem)nem kell a percet "s"re átváltani?és akkor 1200×0.7=840m re lakik a sulitól?És akkor ugye az egész számolás változik?!
1

Az idejét sebességre való átváltásakor az időt méterben kellene megadni, így a sebesség méter percenként lesz, és ezért a végén újra kell számolni az összes kérdést, amelyben az átlagsebesség szerepel.
0