Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
361
Határozza meg az egyes ágakban folyó áramerősségeket, ha R1 = 20Ω, R2 = 50Ω, ε1 = 10V és ε2 = 20V!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az áramerősségek meghatározásához Ohm törvényét kell alkalmazni, amely szerint: I = U / R.

Az első ágban folyó áramerősség: I1 = ε1 / R1 = 10V / 20Ω = 0,5A

A második ágban folyó áramerősség: I2 = ε2 / R2 = 20V / 50Ω = 0,4A
0