Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

1848-49 forradalom fogalmazás

129
Egy egy oldalas fogalmazást kellene írjak holnapra és azt sem tudom hogy kezdjek neki, leginkább az erdélyi részéről kell írjak és a következményekről. Valami tipp hogy hogyan kezdjek neki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
A 1848-49-es forradalom Európában egy sor általános felkelést hozott létre, amelyek célja volt a királyságok és az abszolutista rendszerek megdöntése, valamint a demokratikus átalakulás. A forradalmak több országban törtek ki, köztük Magyarországon, Olaszországban, Németországban, Franciaországban és Ausztriában. A forradalmak többsége sikertelen volt, és végül a régi rendszerek visszatértek hatalmukba. Magyarországon a forradalom vezetői, mint például Kossuth Lajos és Petőfi Sándor, sikertelenül küzdöttek az osztrák uralom ellen, és végül száműzetésbe kényszerültek. A forradalmak azonban nagymértékben hozzájárultak a politikai és társadalmi változásokhoz Európában, és azóta is fontos szerepet játszanak a kontinens történelmében.
0