Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fizika fogalmazás

35
Sziasztok!
Szeretnék kérni segítséget ,Hagyományos és megújuló energiákról és Elektromágneses hullámok és a fényről kellene írni fogalmazást.
Előre is Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A hagyományos energiák azok, amelyeket általában foszforos, szén- vagy olajalapú készletekből nyernek. Ilyen például a szénerőművek által termelt villamos energia, valamint az olaj- és gázmezők által szolgáltatott üzemanyagok. A megújuló energiák viszont természetes áramforrásokból származnak, mint például a napenergia, a szélenergia, a vízenergia, valamint a biogáz.

Az elektromágneses hullámok olyan rádióhullámok, amelyeket elektromos és mágneses tér hoz létre. A fény is egy elektromágneses hullám, amely látható fényt hoz létre. A fény spektrumán belül vannak látható és láthatatlan hullámhosszúságok, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek. A látható fény például a színeket adja, míg az infravörös és ultraviola fény hőt és UV sugárzást hoz létre.
0