Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8. Osztály SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A) soros kapcsolásnál: az eredő ellenállás a két ellenállás összege lesz, tehát 50 ohm + 50 ohm = 100 ohm

B) párhuzamos kapcsolásnál: az eredő ellenállás a két ellenállás reciproka összege alapján számítható, melyet 1/Rt = 1/R1 + 1/R2 alakban adhatunk meg.
Ez esetben: 1/Rt = 1/50 ohm + 1/50 ohm = 2/50 ohm = 1/25 ohm, tehát az eredő ellenállás 25 ohm lesz.
0