Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Húzó erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
Mekkora a 600 kg tömegű motor motorjának húzóereje a jármű 36 km/h sebességre 90 km/h sebességre 3 s alatt gyorsult fel és a mozgást akadályozó összes erő/ súrlódás, közegellenállás/ 550 Newton
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 600 kg tömegű jármű motorjának húzóereje az összes mozgást akadályozó erő/súrlódás/közegellenállás (550 N) és a gyorsulási erő különbsége. A gyorsulási erő a jármű 36 km/h-ról 90 km/h-ra való 3 másodperces gyorsulásának mértéke.

F = m * a

Ahol:
F: húzóerő (Newton)
m: tömeg (kg)
a: gyorsulás (m/s^2)

A jármű 36 km/h-ról 90 km/h-ra való gyorsulása:
a = (90 - 36) / (3)

a = 24 m/s^2

A húzóerő:
F = m * a
F = 600 * 24
F = 14400 N

A húzóerő 14400 N, ami 550 N-nál nagyobb az összes mozgást akadályozó erőnél.
0