Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Centripetális erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
338
Mekkora a centripetális erő, amikor 160m sugarú kanyari ívén kanyarodó 800kg tömegű autó 54 km/h óra sebességgel halad? Mekkora ez esetben a tapadási súrlódási tényező
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_(cp)=m*v^2/r` = `800kg*(15 m/s)^2/(160m)` = 1125 N

`F_(cp)=F_s` = `mu*m*g`

`mu=F_(cp)/(m*g)` = `(1125N)/(800kg*10 m/s^2)` = 0,14
0