Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Csokonai Vitéz Mihály - A Boldogság és Varró Dániel - Boldogság

219
Összehasonlító fogalmazás a házim. Tudtok benne segíteni?

Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi, magyar, varró, dániel, Csokonai, Vitéz, Mihály, boldogság
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Csokonai Vitéz Mihály "A Boldogság" című műve és Varró Dániel "Boldogság" című műve két különböző alkotás, amelyeknek más és más az üzenete és a stílusa.

Csokonai műve egy szatirikus költemény, amelyben a szerző ironikusan ábrázolja a boldogság fogalmát, és azt mutatja be, hogy a valódi boldogság nem könnyen elérhető. A szerző a költeményben számos kritikát fogalmaz meg a társadalom és az egyén boldogságra törekvéseivel kapcsolatban.

Varró Dániel "Boldogság" című műve egy vers, amelyben a szerző a boldogságot a szerelem mint érzés kapcsán ábrázolja. A versben a szerző a boldogság szépségét és mélységét fejti ki, és azt mutatja be, hogyan adhatja meg a szerelem az életnek értelmet és boldogságot.

Összefoglalva, Csokonai műve egy kritikus és ironikus megközelítést alkalmaz a boldogság fogalmával kapcsolatban, míg Varró Dániel műve egy romantikus és érzelmes megközelítést alkalmaz a boldogság fogalmával kapcsolatban.
0