Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha még nem késő a válasz, akkor fogadjátok tőlem a következő gondolatokat:

Legyen `alpha=EAB angle`, `beta=ABE angle`,
`delta=EBD angle`, `gamma=ADB angle`.

`=> FDC angle=gamma`.

`D` pontnál található szögek egyenes szöget alkotnak, ezért
`2*gamma+70°=180°`, `=> gamma=55°`.

`BCD triangle`-re teljesül az `alpha+beta=110°`egyenlet.

`ABD triangle` szögeire telejesül az `alpha+beta+delta+gamma=180°`egyenlet,
ezért `110°+delta+55°=180°`, `=> color(red)(delta=15°)`.
0