Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házidoga

Főoldal » Általános iskola » Fizika
443
1. Egy fogyasztó kivezetései között 48 V feszültséget mértünk. A fogyasztón 40 mA erősségű áram folyik át. Mekkora feszültségre kell kapcsolnunk, ha azt akarjuk, hogy 25 mA erősségű áram folyjon rajta?

2. Az elektromos kávéfőző fűtőszálán 3,5 A erősségű áram folyik, ha 230 V feszültségű áramforrásra kapcsoljuk. A készüléken 10 perc alatt fő ki 6 adag kávé. Mennyi a kávé főzése során a végzett munka és a teljesítmény?

3. Egy elektromos vízmelegítő áramfelvétele 10 A, miközben a feszültség 230 V. Mennyi az elektromos munkája, ha 4 óra alatt melegíti fel 65 °C-ra a vizet?

Nagyon sürgős volna, kérem szépen aki tud benne segíteni írjon!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feszültség, áramerősség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A feszültség-áramerősség aránya P=UI. Ha az áramerősséget 25mA-re akarjuk csökkenteni, akkor P=U25mA, tehát U=P/I=48V*40mA/25mA=64V
A teljesítmény P=UI=230V3.5A=805W. A végzett munka W=Pt=805W10 perc=8050J.
A végzett munka W=Pt=10A230V4h=1023043600=3456000J=3
0