Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Sziasztok! Valaki tud segíteni meghatározni az FH szakasz hosszúságát? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A `KFJ triangle` hasonló az `FIH triangle`-höz. A szögek egyenlőségéből és a
megfelelő oldalak arányából következik:
`frac{1,5}{3}=frac{6}{FI}`
Az egyenletet megoldva adódik, hogy `FI=12` ` dm`.
Szintén ugyanebből a hasonlóságból követekezik, hogy
`FKJ angle = HIF angle`.
Ezek után nem tudunk mondani semmit se, sem `FJ` oldal,
sem a `FH` oldal hosszáról. Ha meg volna adva a megjelölt
közös tompaszög nagysága, akkor a trigonometria segítene rajtunk.
Módosítva: 3 éve
1