Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Tudnátok segíteni? Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Oldalél és az alap által bezárt szög: `sinalpha=M_("gúla")/("Oldalél")=9/14=>alpha=color(red)(40°)`

Az alap hossza: `a=(2sqrt(14^2-9^2))/sqrt2=color(red)(sqrt230 \ cm)`

Az oldallap és az alap által bezárt szög: `tgbeta=9/(sqrt230/2)=>beta=color(red)(49,88°)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1