Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
361
4feladat 1 2 3 4 minnel hamarabb koszonom
Le vezetve ha lehet!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gyorsan!!!
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
1.
a. Igen, ez lehetséges. Az erőhatás és az elmozdulás önmagukban nem feltétlenül jelentenek munkavégzést. A munkavégzés akkor történik, ha az erőhatás következtében az elmozdulás valóban megtörténik, és ez által valamilyen munka végezhető el. Ha például egy erőhatás hat egy testre, de az test nem mozdul el, akkor nincs munkavégzés.

b. A munkavégzés negatív lehet, ha az erőhatás és az elmozdulás ellentétes irányúak.
0

4. Az összes munka, amit a láda mozgatásával végzünk, az út hosszával és az erő nagyságával arányos. Mivel az út hossza 30 m és az erő nagysága változik 50 N-ról 120 N-ra, a teljes munka W = (1/2)(120 N + 50 N)(30 m) = 3900 J.

Az út második felén az erő már 120 N, így a munka W = 120 N * 15 m = 1800 J.
0