Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ma le kell adnom.. Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Fizika
331
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4.
`U=230` `V`
`I=2.5` `A`

a)
`P=U*I`

`P=230*2.5=575` `W`

b)
`t=2` `h` `=` `7200`
`W=U*I*t`

`W=575*7200=4140000` `J` `=` `1.15` `kWh`

5.
`U=9` `V`
`R_1=60` `Omega`
`R_2=30` `Omega`

`I_1=U/R_1`
`I_1=9/60=0.15` `A`

`I_2=U/R_2`
`I_2=9/30=0.3` `A`

6.
a)
`N=25`
`A=5` `cm` `=` `0.0005` `m^2`
`I=200` `mA` `=` `0.2` `A`
`M=0.0004` `Nm`

`B=M/(I*N*A)`

`B=(0.0004)/(0.2*25*0.0005)=0.16` `T`

b)
`N=400`
`l=7` `cm` `=` `0.07` `m`
`I=2.5` `A`

`B=mu_0*(I*N)/l`

`B=4pi*10^(-7)*(2.5*400)/(0.07)=pi/(175)≈0.01795` `T`

Tehát, az a) az erősebb.
0