Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Képet csatoltam. Fontos lenne előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, b,

`100x-100(27-x)=1100` /:100

x-(27-x)=11

2x-27=11 /+27

2x = 38

x = 19

c,

`(x+3)/12-(5-x)/12=2/3` /`*12`

`(x+3)-(5-x)=8`

2x-2=8 /+2

2x = 10

x = 5

Az ellenőrzés meghagyom neked.
1