Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
342
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6 `CO_2 (g)` + 6 `H_2O (f)` `to` `C_6H_(12)O_6 (sz)` + 6 `O_2 (g)`

`Delta_r H` = `Delta_k H(C_6H_(12)O_6)-[6*Delta_k H(CO_2,g)+6*Delta_k H(H_2O,f)]` =

= `-1271-(6*(-394)+6*(-286))` = 2809 `(kJ)/(mol)`

`M_(C_6H_(12)O_6)` = 180 `g/(mol)`

1 mol (180 g) szőlőcukor előállításához 2809 kJ energia szükséges.

250 g szőlőcukor előállításához `250/180*2809` = `ul("3901 kJ")` energia szükséges.
Módosítva: 3 éve
0