Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2650
Egy forrás óránként 82 hl vizet ad ezt henger alakú tartályba vezetik.Milyen magasan telik meg 4 óra alatt ha az alapkör átmérője 7,5 m? Valaki segítsen legyenszives előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 4 óra alatt kifolyt víz térfogata `82*4=328 hl=32.8m^3`. Ez a víz egy henger alakját fogja felvenni. A henger térfogata `V=pir^2h`. Most a `h` magasság a kérdés:
`h=V/(pir^2)=32.8/(pi (7.5/2)^2)~~0.742m=74.2cm`
0