Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) A DNM és AMN négyzeteket DNA-nak kell egyformának tekinteni, mert az AN és AD egyenlő hosszúságúak és a két négyzet egyforma szögben van AN-el és AD-el.

b) A DNM négyzet területe: DN * DN = 6 * 6 = 36 cm^2. Az AMN négyzet területe: AN * AN = (2√3) * (2√3) = 12 cm^2. Tehát [(AMN); (DNM)] = AMN / DNM = 12 / 36 = 1/3.

c) A DAB négyzet területe: AD * AD = (2√3) * (2√3) = 12 cm^2. A [(DAB); (AMN)] mértékét a következőképpen számíthatjuk ki: (DAB) / (AMN) = 12 / 12 = 1.
0