Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
339
Két testet függőlegesen felfelé hajítunk v₁=60m/s illetve v₂=40m/s kezdősebességgel, a második testet T=6s múlva az első után. Mennyi idő múlva és a föld fölött milyen magasságban találkozik a két test (g=10m/s²)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A két test találkozási ideje és magassága a következő:

Találkozási idő: T = (2 * v₁) / g = (2 * 60) / 10 = 12 s
Találkozási magasság: h = (v₁² - v₂²) / (2 * g) = (3600 - 1600) / 20 = 200 m
A két test 12 másodperc múlva és 200 méter magasságban találkozik a föld fölött.
0