Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls help

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Egy háromszög két oldala 3 és 4 egység, területe 3×gyök2 területegység. Mekkora a háromszög 3. oldala. Előre is köszi a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Meghatározod a két ismert oldal által bezárt szöget mellyel szemben lesz majd a hiányzól oldalad hogy cosinusz tétellel könnyen kitudd számolni.

A két ismert oldal által bezárt szög: `sinalpha=(2*T)/(a*b)=(2*3sqrt2)/(3*4)=>alpha=color(red)(45°)`

A hiányzó oldal: `c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(3^2+4^2-2*3*4*cos45°)=color(red)(2,83 \ "egység")`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0