Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Biológia 7. Osztályos

36
Sziasztok! Kérlek segítsetek megcsinálni a házi feladatot. Sajnos én nem értem . Köszönöm szépen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Biológia

Válaszok

1
A lepkepopuláció színösszetétele a tiszta és a szennyezett levegőjű élőhelyeken változik, mert a szennyezett levegőjű élőhelyeken a lepkék számára élhetetlen környezet alakul ki, ami miatt a tisztább levegőjű élőhelyeken található fajok dominálnak. A szennyezőanyagok és a klímaváltozás hatása a lepkék életciklusát, táplálkozását és reprodukcióját is befolyásolhatja, ami miatt a szennyezett levegőjű élőhelyeken a populáció színösszetétele eltérhet a tiszta levegőjű élőhelyekétől.

Az ember által termesztett növényfajták nemesítése tudatosan végzett módszer, amelynek célja a kívánt tulajdonságokkal rendelkező növények létrehozása. Ennek elérésére a nemesítők a kívánt tulajdonságokat hordozó növényeket választják ki és összepárosítják őket, majd az utódokat vizsgálják és a kívánt tulajdonságokat mutató növényeket választják ki további nemesítéshez.

A lepkék az állatvilág Rendjében a rovarok Osztályába tartoznak, a Lepkék Alrendjébe. A lepkék mozgásszerveiket tekintve rendelkeznek két pár szárnyal, amelyek segítségével tudnak repülni, valamint két pár lábbal, amelyek segítik őket a mozgásban és az élelem megszerzésében.
0