Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos lenne !!

Főoldal » Középiskola » Kémia
304
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a,

Egyenlet jó.

`A_(Al)` = 27

`M_(AlCl_3)` = 133,34 `g/(mol)`

108 g Al az `108/27` = 4 mol.

A 4 mol alumíniumból keletkezik 4 mol `AlCl_3`, ami `4*133.34` = `ul("533,36 g")`.

b,

4 mol alumíniumra elfogy `4/2*6` = 12 mol HCl, ami `12*6*10^(23)` = `ul(7.2*10^(24) " db")` HCl-molekula.
0