Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika áramkörök

Főoldal » Középiskola » Fizika
504
Mekkora külső ellenállás mellett folyik 0,1 A áram egy 1,5 V belső feszültségű elem áramkörében, ha Rb= 0,5 ohm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
áramkörök
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ciao

I = 0,1 A
V = 1,5 V
Rb = 0,5 ohm

Rext = (V - Vb) / I
Rext = (1,5 V - (0,1 A * 0,5 ohm)) / 0,1 A
Rext = 1,5 V / 0,1 A - 0,5 ohm
Rext = 15 ohm

Rext a külső ellenállás
0