Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria: Körrel kapcsolatos ismeretek

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Mekkora középponti, illetve kerületi szög nyugszik azon a köríven, amelyhez tartozó kerület nagysága:
a) egyharmada
b)3-ötöde

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Körben a középponti szögek és a hozzájuk tartozó ívhosszok arányai megegyeznek. Azaz:

a) ` \alpha/360^circ = 1/3 \Rightarrow \alpha=360^circ/3 = 120^{\circ}`

b) ` \alpha/360^circ = 3/5 \Rightarrow \alpha=3/5*360^circ = 216^{\circ}`
Módosítva: 3 éve
-1