Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladatként kpta nagyon rég tanultam nem voltam 3 nál jobb fizikából.

Főoldal » Középiskola » Fizika
340
Egy repülő 50 tonna súlyú, felszállásához 200 km/h sebesség szükséges. motorja 40 kn erővel tudja gyorsítani. Milyen hosszú felszállópályára van szüksége
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség, kérés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 200 `(km)/h` = `55.dot(5)` `m/s`

a = `F/m` = `(40000N)/(50000kg)` = 0,8 `m/s^2`

v = `a*t` `to` `t=v/a` = `(55.dot(5) m/s)/(0.8 m/s^2)` = 69,4 s

`s=a/2*t^2` = `0.8/2*69.4^2` = 1929 m
0