Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts nekem titrálni!

Főoldal » Középiskola » Kémia
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
805,

`H_2O_2` + 2 `I^-` + 2 `H^+` = `I_2` + 2 `H_2O`

`M_(I_2)` = 254 `g/(mol)`

7,726 g jód az `7.726/254` = 0,03 mol

Ez keletkezik 0,03 mol `H_2O_2`-ból, ami `0.03*34` = 1,02 g

ez van 10 `cm^3`-ben, ami `m=rho*V` = `1.035*10` = 10,35 g

10,35 g oldatban van 1,02 g `H_2O_2`

100 g oldatban van `100/10.35*1.02` = 9,86 g

A `H_2O_2`-oldat `ul("9,86 tömeg%-os")`.

b,

2 `H_2O_2` `overset(MnO_2)(to)` 2 `H_2O` + `O_2`

100 `cm^3` oldatban van 0,3 mol `H_2O_2`

A reakcióegyenlet alapján fejlődik feleannyi, vagyis 0,15 mol `O_2`, ami

normálállapotban `0.15*22.41` = `ul("3,3615 " dm^3)`.
0