Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség kiszámolása

Főoldal » Általános iskola » Fizika
554
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ha egy 5kg tömegű test sebességét 15s alatt 40 m/s (méter per szekundum) - ról 55 m/s-rá növeljük mennyi az (gyorsulás) és mennyi az F(erő) Előre is köszönöm a válaszokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m = 5 kg

`v_1` = 40 `m/s`

`v_2` = 55 `m/s`

t = 15 s

`a=(Deltav)/t` = `(v_2-v_1)/t` = `(55-40)/15` = 1 `m/s^2`

F = `m*a` = `5*1` = 5 N
Módosítva: 3 éve
0