Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki le tudná nekem vezetni érthetően ezt a mértani sorozatos feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A sorozat hányadosa=a sorozat kvóciense, azaz a ` q ` a kérdés. Mértani sor lévén, a sorozat mindegyik tagját úgy kapjuk, hogy a megelőzőt megszorozzuk a sorozat hányadosával. A másodikból a hatodik elemet úgy kapjuk, hogy a második elemet megkell szorozni a hányadossal 4x-er, azaz:
` a_2\cdot q^4 = a_6 `
` 32\cdot q^4 = 2 \text{/}:32`
` q^4 = 1/16 \text{/} \root(4){\color(white){x}} `
` q = \pm 1/2 `
Módosítva: 3 éve
1