Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA 8.OSZTÁLY SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
A 79-esből az e, és az f feladat kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, Matematika,
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
E) 5 cm-es oldalú szabályos háromszög esetén a fe fogatát a következőképpen számíthatjuk ki:
Fe fogat = (1/3) * (5 cm)^2 * 5 cm = (1/3) * 25 cm^3 = 8.333 cm^3

F) olyan rombusz, amelynek egy oldala 4 cm, a magassága 3 cm hosszú, a fe fogatát a következőképpen számíthatjuk ki:
Fe fogat = (1/2) * (4 cm) * (3 cm) * 5 cm = (1/2) * 12 cm^2 * 5 cm = 30 cm^3



0