Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
294
Valaki tudna segíteni? Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x/2=(x+1)/3`

`x/2=x/3+1/3` /`-(x/3)`

`x/6=1/3` /`*6`

x = 2

Az eredeti csuporban 2 liter méz volt. Ha a másodikból evett volna 1 litert, akkor a 3 literből hiányozna az 1 liter, ami épp a harmada.
1