Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Ebben kéne segitség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Egy év 365·24=8760 órából áll. Így egy fény órányi távolság: ` \frac{9.46\cdot 10^{15}}{8760} = 0.001079908 \cdot 10^{15} = 1.079908\cdot 10^{12}` m.

b) 1 perc az 60-ad része az órának. Így 8.3 fényperc: ` \frac{8.3}{60}\cdot 1.079908\cdot 10^{12} = 0.14939\cdot 10^{12} = 1.4939\cdot 10^{11} ` m.

c) 1 másodperc az 3600-ad része az órának. Így 1.3 fénymásodperc: ` \frac{1.3}{3600}\cdot 1.079908\cdot 10^{12} = 0.0003897\cdot 10^{12} = 3.897\cdot 10^8 ` m.
Módosítva: 3 éve
0