Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni, hogy egy háromszög mennyi négyzetméter?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Az egyik oldala 6cm, a másik 3, végül 4.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha csak a kerület van megadva alkalmazható a Hérón-képlet ami így szól általános jelőlésekkel:
K= a+b+c = 13 K/2= 6,5
T = gyök alatt ( K/2 * (K/2-a) * (K/2 -b) * (K/2-c) ) = gyök alatt ( 6,5 * 6 * 3,5 * 2,5 ) = gyök alatt ( 341,25 ) = 18,5 1 tizedejegyre kerekítve

0