Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Egy számtani sorozat 5.eleme 8.A sorozat nyolcadik eleme 29.Mekkora 10.elem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(a_n-a_k)/(n-k)=d`

`(29-8)/(8-5)=d`

`7=d`



`a_10=a_8+2d=29+2*7=color(red)(43)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0