Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket kellene szorzattá alakítani de nagyon nem vágom (a sok hatvány miatt)

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
6a³b-8a²b²= ; 20x²y-30xy²= ; 7x²y³-14x³y³+21x²y⁴; 18a⁷b⁴+6a⁵b⁷+30a¹⁰b³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`6a^3b-8a^2b^2 = 2a^2b(3a-4b)`
`20x^2y-30xy^2 = 10xy(2x-3y)`
`7x^2y^3-14x^3y^3+21x^2y^4 = 7x^2y^3(1-2x+3y)`
`18a^7b^4+6a^5b^7+30a^10b^3 = 6a^5b^3(3a^2b+b^4+5a^5) `
0