Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 9.

Főoldal » Középiskola » Kémia
385
Az 1-es feladatban tudna valaki segíteni? Rendezni kell és jellemezni a 6 csoport szerint (kémiai reakció helye szerint, kiindulási anyagok és termékek száma, energiaváltozás szempontjából, reakció sebessége szerint, irányuk szerint, részecskeváltozás vagy részecskeátmenet szerint)
Előre is nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
N2 + 3 H2 = 2 NH3 reaktor 2-1, endoterm, ?, egyensúlyi, redoxireakció
C6H12O6 + 6 O2 = 6 CO2 + 6 H2O növényekben energiatermelésként , 2-2, exoterm, ?, egyirányú, -
Al + 3 HCl = AlCl3 + 3/2 H2 labor? , 2-2, exoterm elvileg, ?, egyirányú, redoxi
Zn + 2H3O+ = Zn2+ + 2 H2O + H2 labor?, 2-2, ?, ?, egyirányú, redoxi
Cu + 2 Ag+ = Cu2+ + 2 Ag labor?, 2-2, ?, ?, egyirányú, redoxi
2 P+ 5/2 O2 = P2O5 levegőn, 2-1, ?, exoterm, egyirányú, redoxi
0